Törökkanizsa

az én városom

2024. április 18.
Andrea napja van.

Halottak napjától virágvasárnapig

Egy nő, három férfi, huszonkét év. Dráma egy felvonásban. Világégéstől világégésig. Az elszakítástól a visszacsatolásig. Történik Szabadkán, a kisebbségi lét első két évtizedében. Az Udvari Kamaraszínház korábbi nagysikerű előadását felújították és ismét játsszák, megújult szereposztásban.

A megtörtént eseményekre és egy szabadkai magyar polgár naplójára támaszkodó darab a maga nemében egyedülálló. Életszerű és -szagú mestermunka, amely megmutatja erényeinket és esendőségünket, nemzeti karakterünk napos és árnyékos oldalát egyaránt. A címválasztás nem véletlen: 1918 őszén, halottak napján vonult be a szerb hadsereg Kosztolányi városába, majd 1941 tavaszának virágvasárnapján tértek vissza a honvédek – egyszerre zokogó és nevető, táncoló, ujjongó szabadkai polgárok ezreitől köszöntve.

SZEREPOSZTÁS:
Írta: Siposhegyi Péter. Dramaturg és rendező: Andrási Attila. Szereplők: Szemerédi Bernadett, Lénárt László, Kálló Béla, Széplaky Géza.Zene: Barabás Zoltán – Vecsei László

Az Udvari Kamaraszínház előadását 2018. december 07-én, pénteken 18.00 órai kezdettel mutatják be a törökkanizsai színházteremben.

// Törökkanizsa az én városom - 2018 december 4.