Törökkanizsa

az én városom

2024. április 18.
Andrea napja van.

Bővítik a szövetkezeti otthon fűtési rendszerét


Az oroszlámosi dr. Batthyány Strattmann László Művelődési Egyesület és a többi civil szervezet kezdeményezésére, a helyi közösség anyagi támogatásával bővítette a volt Szövetkezeti Otthon központi fűtését, amelyre mintegy 400.000 dinár állt rendelkezésükre. A munkálatok során új fűtőtesteket helyeztek el a dr. Batthyány Strattmann László Művelődési Egyesület irodájában, a helyi közösség dísztermében, a könyvtárban és további két irodában. A Szövetkezeti Otthonban lévő tornaterem, illetve színházterem, valamint a dr. Gavrilo Pekarović Művelődési Egyesület helyiségei eddig a helyi általános iskola kazánjára voltak rákapcsolva, ezután pedig a nemrég felújított helyiségeket is erre csatlakoztatják.
A tervek szerint a helyi közösség épületén szintén felújításokra kerül sor, melyeknek értéke meghaladja majd a 450.000 dinárt, s a falak szigetelési munkálataira fordítják.
– Az oroszlámosi dr. Batthyány Strattmann László Művelődési Egyesület azzal a javaslattal fordult a község felé, hogy a volt Szövetkezeti Otthon egyes helyiségeiben a téli hónapokra meg kellene oldani, újra kellene tervezni a fűtést. Az otthonban több egyesület is tevékenykedik, így nagy szükség van a központi fűtésre, hogy tevékenységüket a téli hónapokban is folytatni tudják – mondta Jaksa Róbert, a községi tanács tagja.

// Törökkanizsa az én városom - 2015 december 23.