Törökkanizsa

az én városom

2023. szeptember 26.
Jusztina napja van.

Falutalálkozó Majdányon


A valamikori falubélieknek és a még ott lakóknak nemigen nyílik lehetőségük találkozni egymással, ezért sokan kihasználták az alkalmat, és kilátogattak a rendezvényre. A délelőtti órákban a falu művelődési otthonában gyűlekeztek a résztvevők, ahol régi tablóképekből alkalmi kiállítást tekinthettek meg. Knezevic Etelka szervező: „Régóta meg akartuk szervezni ezt a találkozót és nem bírtuk megszervezni az anyagi miatt. Nagyon szépen köszönjük az önkormányzatnak, hogy segített rajtunk és megszerveztük ezt a nagyon szép találkozót és mindenki hazatért.”

A falu temploma hosszú idő után újra megtelt. A szentmise végén a helyi általános iskolások szavalták el kedvenc verseiket. A találkozóra többek között ellátogatott Zsoldos Ferenc, a Magyar Nemzeti Tanács alelnöke és Pásztor István, a Tartományi Képviselőház elnöke is. „Nagyon sokan évek, évtizedek óta nem találkoztak, és hát azt gondolom, hogy azon túlmenően, hogy lehet, hogy az életben utoljára találkoznak, örülnek egymásnak és fölelevenítik azokat az emlékeket, amik valamikor egybeforrasztották, egybekötötték őket” – mondta Pásztor István.

A rendezvényre Vajdaság számos részéről érkeztek vendégek, akiket nemcsak rokonaik, ismerőseik, de sok régi emlék is ideköt. Ábrahám Irén szinésznő: „Én 70-ben mentem el. Dolgoztam is itt Majdánon két évig a mezőgazdaságban. A falu nagyon sokat változott, mert rengeteg fiatal volt akkor, kultúrélet. Sajnos most nincs fiatal, és minden vajdasági falu sorsa ez, bár én nagyon gyakran visszatérek, és amibe csak tudok, segítek a majdányiaknak.”

A találkozó folyatatásában a Felsőhelyi Tamburazenekar szórakoztatta a vendégeket. A közösen elfogyasztott ebédet beszélgetések és mulatozás követte.

GALÉRIA – Majdányiak falutalálkozója (2013.05.04.)

Forrás : PannonRTV

// Törökkanizsa az én városom - 2015 november 1.