Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Karácsonyi készülődés


A Törökkanizsáért Egyesület a tavalyi esztendő után idén is megszervezte a legkisebbeknek a karácsonyi készülődést. A két hétvégi programot a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházában tartották meg. A rendezvényen résztvevő gyermekek mézeskalácsot sütöttek és díszítettek. A sütemény tésztájának meggyúrásában a szervezők segítségére volt a VMSZ Női Fóruma, a VMSZ Nyugdíjas Fóruma, illetve a községünk területén működő magyar művelődési egyesületek tagjai.
A kisgyermekek számára mindig hatalmas élményt jelentenek a karácsony előtti kézműves foglalkozások, hiszen szabadon, elképzeléseik alapján alkothatnak, melynek csak a fantázia szab határt.
Az idén is nagy volt a rendezvény iránti érdeklődés: csaknem ötven gyermek látogatott el rá, s néhányukat szüleik is elkísérték.
Az elkészült mézeskalácsok egy részét a gyermekek a helyszínen elfogyasztották, egy részét hazavitték, a többit pedig a szervezők eljuttatják a falvakba, illetve részét képezik majd a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület karácsonyi csomagjainak, melyet az ünnepi műsor után kapnak a fellépő gyerekek. Részesülnek majd belőle a nagycsaládosok, a magányos idősek és a rászorulók is.
A Törökkanizsáért Egyesület karácsonyi foglalkozásai minden évben nagy sikert aratnak, de a szervezők azt mondják, ilyen nagyszabásút, mint az idei, még nem rendeztek.

// Törökkanizsa az én városom - 2015 december 23.