Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

KÖNYVCSOMAGOK AZ ÁLTALÁNOS ISKOLÁKNAK


Nemrégiben a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola is részesült a Magyar Nemzeti Tanács könyvcsomagjában. Az MNT egyébként 270 ilyen csomagot osztott szét a vajdasági általános iskolákban. Három csomag a törökkanizsai, központi általános iskola könyvtárának állományát gazdagítja, egyet az oroszlámosi kihelyezett tagozat könyvtára kapott, egy pedig a majdányi könyvtárba került.
A főleg alsó tagozatos diákoknak szánt könyvek mellett a csomagban megtalálható A magyar helyesírás szabályainak legújabb, tizenkettedik kiadása, a Mécsvirág Együttes CD-je (amely rendhagyó irodalomórát tartalmaz a népköltészet jegyében), valamint olyan klasszikusok, mint a Mosó Masa mosodája, a Hetvenhét magyar népmese, vagy a Dióbél királyfi, de helyet kapott köztük a vajdasági pap-költő, Bogdán József verseskötete is.
A csomagokat a törökkanizsai általános iskolában a Magyar Nemzeti Tanács képviseletében Ótott Róbert, az MNT Nyelvhasználati Bizottságának alelnöke adta át Snežana Bajićnak, az iskola igazgatónőjének.

Mihók Anikó

// Törökkanizsa az én városom - 2016 május 18.