Törökkanizsa

az én városom

2023. szeptember 26.
Jusztina napja van.

MAJDÁNYON ÉS TÖRÖKKANIZSÁN IS BEMUTATKOZOTT A PROSPERITATI


Községünkben is bemutatkozott a Prosperitati Alapítvány: a pályázati lehetőségeket lakossági fórumok keretein belül mutatják be Vajdaság-szerte az Alapítvány és a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői, akik Majdányra és Törökkanizsára is ellátogattak.
Mint ismeretes, a vajdasági magyar közösség gazdasági fejlődésének céljából stratégiai megállapodást kötött Magyarország Kormánya és a Vajdasági Magyar Szövetség, amelynek célja a mezőgazdaság és a mikro- és kisvállalkozások, valamint falusi házak vásárlásának támogatása.
Ennek kapcsán a Prosperitati Alapítvány január 31-én hirdette meg első pályázati felhívásait. A mezőgazdaság területén pályázni lehet fóliasátras növénytermesztéshez szükséges felszerelés beszerzésére, tenyészállatok és méhek vásárlására, jégvédelmi hálók beszerzésére, mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök beszerzésére, mezőgazdasági kultúrák öntözésére és öntözőrendszerekbe való beruházásra, valamint többéves ültetvények telepítésére. A mikro- és kisvállalkozók eszközbeszerzésre, szabványok bevezetésére és működtetésére, valamint turisztikai fejlesztésekre pályázhatnak. Külön pályázat szólítja meg azokat, akik falun szeretnének házat vásárolni. Az Alapítványhoz ebben a körben március 1-jétől március 31-éig lehet beadni a pályázatokat, amit a Vajdaság-szerte nyolc helyszínen megnyílt irodákban tehenek meg az érdeklődők. Az iroda munkatársai készséggel válaszolnak a felmerülő kérdésekre is.
A pályázatokat a törökkanizsai lakossági fórumon Fejsztámer Róbert, az Alapítvány gazdasági szakértője ismertette. Többek között elmondta, hogy az érdeklődők kérdéseik többségére választ kaphatnak a www.prosperitati.rs internetes holnapon, de ha további kérdések merülnek fel, forduljanak bizalommal a magyarkanizsai Prosperitati iroda munkatársaihoz. Hozzátette, a honlapon minden pályázat részletes leírása (pályázati felhívás) mellett megtalálható a pályázatokhoz szükséges űrlap, valamint a hozzájuk kapcsolódó szabályzatok.
A lakossági fórum végén az érdeklődők kérdéseket tettek fel, melyek nagy része házvásárlásra, illetve a mezőgazdasági gépek és kapcsolható eszközök beszerzésére vonatkozott. A községünkben megrendezett mindkét lakossági fórum, úgy Törökkanizsán, mind pedig Majdányon telt ház előtt, nagy érdeklődés mellett zajlott.

Mihók Anikó

// Törökkanizsa az én városom - 2016 május 18.