Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

A Tanyaszínház társulata Törökkanizsán

A helyi Dositej Obradović Középiskola udvarában nagy számú közönség előtt mutatták be Terék Anna darabját.

Huszonhat helyre látogat el az idén a Tanyaszínház, a 39 éves vándortársulat az idén Terék Anna író, költő Hangos disznók harapnak című művét mutatja be Puskás Zoltán rendezésében.

Magyar Attila főkoordinátor az MTI tudósítójának nyilatkozva elmondta, hogy a hivatalos bemutatót a Tanyaszínház központjában, az észak-bácskai Kavillón július 16-án tartották meg. Az augusztus 3-i zentagunarasi előadás pedig a világhálón is követhető lesz, a Tanyaszínház már ötödik alkalommal szervezi meg az élő közvetítést.

A szórakoztató, zenés-táncos előadás a humoros helyzeteken túl a mindennapi élet problémáira is rávilágít, a munkanélküliségre és az elvándorlásra is. “Egy színház mindig arról kell, hogy szóljon, ami zajlik körülötte” – szögezte le Magyar Attila.

A Hangos disznók harapnak című darabot, valamint az előadásban felcsendülő dalok szövegét Terék Anna a Tanyaszínház számára írta. Az írónő az MTI tudósítójának elmondta: a rendezőtől támpontokat kapott, milyen irányba haladjon a darab, és ezek figyelembe vételével született meg a szöveg. A címet is a rendező találta ki, annak értelme pedig az előadás során válik nyilvánvalóvá. Terék Anna kiemelte, hogy a Hangos disznók harapnak “főleg a mai vajdasági fiatalokról szól, akik nem tudnak munkához jutni, és ezáltal döntéshelyzetbe kerülnek”. Magyarázata szerint a darab azt mutatja meg, hogy ilyenkor milyen lehetőségek állnak a fiatalok előtt, viszont nem tör pálcát senki felett, nem mutatja meg az “egyetlen jó megoldásnak” tartott irányt.

A Tanyaszínház társulatának előadása Törökkanizsán

// Törökkanizsa az én városom - 2016 július 28.