Törökkanizsa

az én városom

2024. július 12.
Izabella napja van.

Firigyháza Önt is hazavárja!

Szeptember 25-én (vasárnap) a Törökkanizsáért Egyesület szervezésében immáron ötödik alkalommal kerül sor a Firigyháziak Találkozója nevet viselő rendezvényre. Az észak-bánáti kis település búcsúját, Szent Mihály arkangyal ünnepét szeptember utolsó vasárnapján tartják. Az évfordulós rendezvényt ezúttal is a Ricze-ház udvarában rendezik, ahova az elszármazottakat és a faluban élőket is szeretettel várják.

A Ricze-emlékház 2012-óta van a Törökkanizsáért Egyesület tulajdonában. Az elmúlt 4 évben több ízben végeztek el felújítási munkálatokat az 1939-ben épült házon, amely a település egykori építészeti jegyeit hordja magán. Itt lettek kiállítva a sok-sok évvel ezelőtt lebontott kápolnából származó kegytárgyak is. A felújítási munkálatok jelenleg is folynak, az emlékház egy pavilonnal és egy illemhellyel bővül.

A falutalálkozó 16.00 órakor ünnepi szentmisével kezdődik, majd 17.00 órakor a település fennállásának 760. évfordulója alkalmából emelt feszület felszentelésével, 17.30-kor pedig művelődési műsorral folytatódik. A rendezvényt 18.00 órakor hagyományos búcsú-napi bál zárja.

A Törökkkanizsáért Egyesület ingyenes autóbuszt biztosít Törökkanizsáról Firigyházára, amely 15.30 órakor indul a posta épülete elől. Helyfoglalás és a rendezvénnyel kapcsolatos további tájékoztatás a 062/79-28-02-es telefonszámon kapható.

“https://www.youtube.com/watch?v=coOktvbnCgM”

// Törökkanizsa az én városom - 2016 szeptember 22.