Törökkanizsa

az én városom

2024. május 24.
Eszter napja van.

Igor Mirović tartományi kormányfő Törökkanizsán

A találkozón megegyezés született a közös fellépésről több projektum megvalósítását illetően. Megválasztása óta a kormányelnöknek ez volt az első munkajellegű, valamely községben tett látogatása.

– Elégedett vagyok a ténnyel, hogy Törökkanizsa Önkormányzatának vezetősége a megbeszélések során nagyon konkrét fejlesztési terveket ismertetett, melyekből részt vállal Vajdaság Autonóm Tartomány is – emelte ki a tartományi kormányelnök.

– Az elkövetkező időszakban több tervdokumentációt közösen fogunk kidolgozni az új törökkanizsai ipari övezetre vonatkozóan, s célunk, hogy e községbe irányítsuk a befektetőket, akik új munkahelyeket nyitnak. Folytatni kívánjuk az olyan jó projektumokat, mint a városi szennyvízhálózat kiépítése, de újakat is megvalósítunk. Törökkanizsa lakói a szennyvízhálózat kiépítésének folytatását várják, s mi ezt meg is tesszük…Mércénk, hogy pusztán politikai okokból nem fogjuk megszakítani a jó projektumok megvalósítását, amelyek műszaki és anyagi tekintetben korrekt módon realizálódtak. A másik kritérium a gazdasági projektumok megvalósítására és a beruházói időszak megindítására vonatkozik.

Emellett Mirović kormányfő kijelentette, hogy a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság képviselői már hétfőn, július 25-én jelen lesznek a szerbkeresztúri általános iskolában és a törökkanizsai Egészségházban. Ily módon, az önkormányzat vezetőségének javaslatára, megkezdődnek a rossz állapotban lévő létesítmény javításának előkészítését célzó munkálatok.

– A 2017-es munkára vonatkozó előkészületek keretében mind a 45 vajdasági községbe el szeretnék látogatni – emelte ki Mirović, a rendelkezésre álló eszközöktől függően új, közös munkákat bejelentve.

Sajtótájékoztatóján Radovan Uverić polgármester kijelentette, hogy a tartományi kormányfőt tájékoztatta a község gondjairól, mint amilyenek a tartozások, de a jó projektumokról is, mint amilyen a szennyvízhálózat kiépítése. A polgármester hangsúlyozta: hátramaradt a hálózat kiépítésének befejezése, ezt követően pedig feltétlenül ki kell építeni a szennyvíztisztítót is.

A szennyvízhálózat négy pumpaállomása egyikének és a törökkanizsai Sveti Vračevi Szakkórház osztálya felújított létesítményének megtekintése után Mirović elégedettségének adott hangot, hogy a szennyvízhálózat egy részének kiépítését és a Szakkórház egy épületének felújítását befejezték. Mindkét projektumot a Tartományi Nagyberuházási Igazgatóság valósította meg.

“https://www.youtube.com/watch?v=GTsVGjORMOg

ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ИГОР МИРОВИЋ ПОСЕТИО НОВИ КНЕЖЕВАЦ

// Törökkanizsa az én városom - 2016 július 28.