Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

MINDEN SZÍVBEN ÉL(T) EGY NÓTA! …avagy BECSUKÓDOTT A ZENEDOBOZ


Meglepetten igyekeztem feldolgozni a magától az érintettől hallott hírt, mely szerint január elsejétől megszűntek rádiós kollégám, Újhelyi Nándor közkedvelt, széles hallgatósággal bíró rádiós műsorai. A több éven keresztül tartó, több száz adást megért műsorok, a hallgatottság tekintetében egyre csak felfelé ívelve, váratlanul: elvetéltek!
A megszokott napok megszokott időpontjának megszokott hullámhosszán, a Nándor által képviselt zene hangjegyei fennakadtak a némaság “hallhatatlanságában”, a műsorok szerkesztő-műsorvezetőjének választékos, körültekintően megválasztott beköszöntő mondataival együtt.
Volt szerencsém több alkalommal is felkéréseit elfogadni műsorainak közös vezetésére.
Gyorsan fény derült a kettőnk között működő rádiós összhangra, amely elengedhetetlenül szükségeltetik ahhoz, hogy közösen és sikeresen álljunk a Tisztelt Hallgató szolgálatában, segítve tájékoztatását és szórakoztatását egyaránt.
Ezúton is köszönöm a lehetőséget, a közös műsorok vezetésének élményét! (Remélem, benne is hasonlóan raktározódtak el a közös munka percei…)
Egyazon légtérben, stúdióban tartózkodva Nándorral, az ember érzi, látja-láthatta, a felkészült, igényes, alázatos, hallgatóit tisztelő, a különböző zenei stílusokban otthonosan mozgó, munkáját szívvel-lélekkel végző, mindig a hallgatók zenei kívánságát követő Kollégát!
Köszönjük a több száz adást, az elmúlt esztendőket, a szép, magyar nótáktól zengő estéket, amelyeket otthonainkban töltöttél!
Tudom, hogy valahol vár egy mikrofon, amely elé csak oda kell hajolnod: az éter nem maradhat a csendnek fogságában…!

Hallgatóiddal együtt én is tudom, hogy minden dolog mélyén egy dal szunnyad…

Banka János

// Törökkanizsa az én városom - 2016 május 18.