Törökkanizsa

az én városom

2023. január 31.
Marcella napja van.

A Szent László-emlékkiállítás Törökkanizsán


A Szent László-emlékév keretében Törökkanizsán is bemutatják a „Tiszta hittel, erős kézzel” – Szent László király, a hit bajnoka, a haza hőse című vándorkiállítást. Az ünnepélyes megnyitóra 2017. november 30-án (csütörtökön) 20.00 órától került sor a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület székházában.

A kiállítás megnyitóját követően a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete előadja az Örökség című összeállítását Arany János műveiből. Az előadás az Arany János-emlékév hivatalos programja.

Arany János a magyar irodalom egyik legnagyobb költője, írója, műfordítója. A 200 éves jubileumot a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete is törekszik méltón megünnepelni Török Noémi Aranypáva Nagydíjas népdalénekes, valamint Tóth Péter Lóránt és Hajvert Ákos Radnóti-díjas versmondók közreműködésével. Az előadásban a következő szövegek hallhatóak: Rege a csodaszarvasról, Szent László, Vörös Rébék, Walesi bárdok, Hídavatás, Családi kör, Ágnes asszony, Az örökség. Az előadás az Arany János Emlékév hivatalos programja.

// Törökkanizsa az én városom - 2017 november 24.