Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Az elsőszülött gyermekeket 100.000 dinárral támogatná a szerb állam

Szerbiában 100.000 dinárra növelnék az elsőszülött gyermekek után járó támogatást. Ez az összeg sokkal több segítséget nyújtana a jelenlegitől, amely 38.000 dinárt tesz ki. A második és harmadik gyermek után járó támogatás összegét is megnövelik, de kisebb arányban.

A javaslatot a Pénzügyi Minisztériumnak kell elfogadnia. A családi támogatás minden gyermek számára megnő majd, de nem egyenlő arányban. Az egyes kategóriák számára továbbra is egyszerre fizetik majd ki a támogatás összegét, mások számára nem, legnagyobb segítséget pedig az elsőszülött gyermekek szülei kapnak, míg a második és harmadik gyermek után járó támogatás összegét is megnövelik, de kisebb arányban, írja a Večernje novosti.

A szerb parlament múlt héten elfogadta azt a törvénymódosítást, amelynek értelmében megszűnik majd a babatáp és babaholmi után járó adó visszaigénylése.

Akkor azt mondták, hogy az adó visszaigénylése akkor szűnik meg, amikor elfogadják a gyermeket vállaló szülők pénzügyi támogatásáról szóló törvényt. Ezen a törvényen még dolgoznak, de azt már tudni lehet, hogy az minden újszülött számára lesz támogatás.

Forrás: 021.rs, VajdasagMA

// Törökkanizsa az én városom - 2017 január 4.