Törökkanizsa

az én városom

2023. szeptember 26.
Jusztina napja van.

Főhajtás a Hősök emléke előtt (videó)

Az 1848–49-es forradalom és szabadságharc közelgő évfordulója alkalmából Törökkanizsán a katolikus temetőben lévő Tallián-kápolnánál a VMSZ helyi szervezetének rendezésében A szó „szabadság” vala elnevezéssel 11. alkalommal tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést.

Az ünnepi műsorban fellépett a csókai Rákóczi férfikórus, a helybeli Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszácska leánykara és Szőke Tisza citerazenekara, valamint Faragó Zsófia és Ballangó Annabella szavalatokkal.

Az egybegyűltekhez Pék Zoltán, a VMSZ köztársasági képviselője, majd Újhelyi Nándor, a VMSZ községi szervezetének elnöke szólt. A forradalom és szabadságharc máig ható üzenetét emelték ki: az összefogást, a bátor kiállást, a problémákkal szembeni közös fellépés összekovácsoló erejét, amelyek a megmaradásunk és szülőföldön való boldogulásunk érdekében is fontosak. A rendezvényen részt vett Jerasz Anikó, az MNT Végrehajtó Bizottságának elnöke, Kormányos László és Patyi Lajos, a VMSZ tartományi képviselői, Orosz Urbán Csilla, Törökkanizsa és Balázs Ferenc, Csóka alpolgármestere, Ótott Róbert mezőgazdasági titkárhelyettes, Oláj Tibor, a csókai községi képviselő-testület elnöke, Mihók Kucora Eszter, az MNT tagja, Sóti János törökkanizsai plébános és Vince testvér, valamint számos polgár és a civil szervezetek képviselői. Az ünnepi műsor után a jelenlévők megkoszorúzták báró Tallián Andor ezredparancsnok emléktábláját.

Forrás: Magyar Szó Online

A rendezvényen készült fényképek: A szó „szabadság” vala

// Törökkanizsa az én városom - 2017 március 14.