Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Használt gépeket és járműveket is lehet vásárolni a Prosperitati-támogatásból

Módosította a szabályzatot a január 31-én záruló pályázati kiírásokra vonatkozóan a Prosperitati Alapítvány. Újabb kedvező lehetőségeket nyújtanak a most pályázó vállalkozóknak, mezőgazdasági termelőknek és mezőgazdasági tevékenységet folytató vállalatoknak.

A módosított pályázati szabályzat értelmében mód van használt tehergépkocsi és haszongépjármű vásárlására, húszezer euróig lehet 50 lóerősnél erősebb mezőgépeket vásárolni és a kis hűtőházak építése esetén csökkentették a kötelezettségeket.

A bejegyzett mezőgazdasági termelők mezőgépek és kapcsolható eszközök vásárlására igényelhetnek támogatást. Az első és legfontosabb teendő árajánlatot kérni felhatalmazott cégektől. Az új szabályzat értelmében az 50 lóerőnél erősebb, de kizárólag használt mezőgépekre akár 20 ezer eurót is lehet igényelni. Mód van a használt teher- és haszongépjárművek vásárlására is.

Kis hűtőházak építése esetén csökkentették a kötelezettségeket. Márki Anna, jogász, Prosperitani Alapítvány: „Ez a hitelkonstrukciós pályázatokra vonatkozik, mégpedig a mezőgazdasági fejlesztésekre. Ebben a pályázatban, amennyiben a pályázat tárgya csak hűtőház építése, amely nem haladja meg a kétezer tonnás kapacitást, ebben az esetben a húsz új, állandó munkaviszonyban lévő munkás felvétele helyett csak ötöt kell teljesíteni, tehát öt új munkást kell felvenniük.”

A pályázatokat január 31-én 14 óráig lehet átadni a Prosperitati Alapítvány területileg illetékes irodáiban.

Forrás: Prosperitati.rs, Pannon RTV

// Törökkanizsa az én városom - 2017 január 4.