Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Indul a külhoni magyar családi vállalkozások éve

2017 a külhoni magyar családi vállalkozások éve. A magyar nemzetpolitikai államtitkárság, ahogyan ígérte, továbbra is a gazdasági fejlődést és ezáltal a szülőföldön való megmaradást helyezi előtérbe.

A magyar nemzetpolitikai államtitkárság tematikus évei 2012-ben indultak el. 2015-től ezek a programok a gazdaság felé fordultak. 2015 a külhoni magyar szakképzés, a tavalyi év a külhoni magyar fiatal vállalkozók éve volt. Potápi Árpád János szerint olyan nemzetpolitikai intézkedéseket hoztak, amelyek gyökeresen megváltoztatták az addigi nemzetpolitikát. A szülőföldön való boldogulást kezdték elősegíteni, ez pedig csak gazdaságpolitikai eszközökkel erősödhet – hangsúlyozta a nemzetpolitikai államtitkár.

Míg tavaly a külhoni fiatal vállalkozókra összpontosítottak, idén a családi vállalkozások számíthatnak hathatós segítségre. Az a cél, hogy a magyar vállalkozások és az intézményrendszer megerősödjön a Kárpát-medencében és minél több magyar gyermek szülessen – mondta az államtitkár. Az idei tematikus év keretében is szerveznek Kárpát-medencei körutat, találkozókat, családi vállalkozói tréninget tartanak. A külhoni magyar családi vállalkozók és a fiatal vállalkozók számára emellett nyári képzést is szeretnének tartani.

Forrás: Pannon RTV

// Törökkanizsa az én városom - 2017 február 24.