Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Több a magyar elsős Törökkanizsán (videó)


A tömbmagyarság szomszédságában lévő törökkanizsai községben az idén 17 magyar gyermek indult az általános iskola első osztályába. Számbelileg ez igen kevésnek tűnik, de örvendetes, hogy többen vannak, mint tavaly. Az elsősök pénteken vették át a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait.

A diákokat és szüleiket elsőként Újhelyi Nándor, a Vajdasági Magyar Szövetség községi szervezetének elnöke köszöntötte. Elmondta, idén több elsős iratkozott be az intézménybe, mint tavaly.

Jerasz Anikónak, az MNT Végrehajtó Bizottsága elnökének törökkanizsai lakosként különösen fontos, hogy szülővárosában a magyar gyerekek anyanyelvükön kezdjék meg tanulmányaikat, valamint az, hogy számuk növekvőben van.

A helyi óvoda adatai szerint jövőre még kettővel több elsős ülhet majd az iskolapadba. A Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjainak átadásán Mihók Kucora Eszter, az MNT rábéi tagja is köszöntötte az elsősöket, az eseményt pedig jelenlétével megtisztelte Ótott Róbert, az MNT Nyelvhasználati Bizottságának alelnöke.

Forrás: Pannon RTV

Fotók: Kiosztották a Magyar Nemzeti Tanács beiskolázási csomagjait

“https://www.youtube.com/watch?v=kDBjWbeTIP4”

// Törökkanizsa az én városom - 2017 szeptember 2.