Törökkanizsa

az én városom

2023. január 29.
Adél napja van.

Törökkanizsára látogatott Potápi Árpád, nemzetpolitikáért felelős államtitkár (videó)

222 új könyvvel gazdagodott Magyarország jóvoltából a törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtár. Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára tavaly megígérte, hogy segít az intézménynek könyvállománya bővítésében. Ígéretét megtartotta, az eredményét pedig ma személyesen is megtekintette Törökkanizsán.

Olvasni jó – főleg, ha van mit. Kicsik és nagyok egyaránt szeretnek könyvtárba járni és forgatni a lapokat. Azonban az utóbbi időben a törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtár magyar nyelvű részlege könyvhiánnyal küszködött.

Ludas Matyi, Ábel a rengetegben, Babapszichológia, de még a Beavatott sorozat könyvváltozata is megtalálható most már Törökkanizsa könyvtárában. Ezek és még sok más magyar nyelvű házi olvasmányt és tiniirodalomhoz tartozó kötet került a könyvtárba Magyarország jóvoltából.

Potápi Árpád János az intézmény tavalyi látogatásakor szembesült a könyvhiány problémájával, így megígérte, hogy segít. Gyerekként is szerette az irodalmat, így nem is volt kétséges, hogy fontosnak tartja a könyvtárak támogatását – mondta Magyarország nemzetpolitikáért felelős államtitkára.

De nemcsak a könyvtárak fontosak. Magyarország támogatja és támogatni is fogja például a családi vállalkozókat, az Európa Kollégiumot, ösztöndíjpályázataik vannak az MNT-vel közösen. A magyar kormány minden területen odafigyel Vajdaságra – emelte ki az államtitkár.

Forrás: Pannon RTV

Fotók: Törökkanizsára látogatott Potápi Árpád János, a magyar miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára

// Törökkanizsa az én városom - 2017 március 22.