Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

X. Szent István-napi Ünnepség Törökkanizsa


A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezésében idén is gazdag program várja a Szent István-napi ünnepség részvevőit 2017. augusztus 20-án (vasárnap) a szőke Tisza bal partján.

Idén is a községháza előtti téren 15.00 órakor ragyog fel a nyári szivárvány, ingyenes, vonzó gyermekprogramokkal csalva mosolyt a gyerekek arcára, s ezzel egyidőben kerül sor a Kézimunka- és kézműves kiállítás megnyitójára is.

A Szent István-napi műsor részvevőinek lovasok felvezetésével kísért látványos felvonulása 16.40-kor indul a városközponttól, a postától a katolikus templomig.

Államalapító Szent István királyunk ünnepén, tizedik alkalommal zúgnak fel a törökkanizsai Szent György Vértanú Katolikus Templom harangjai. Ez alkalommal nemcsak a rendezvény jubileumi évének tiszteletére, de Ft. Koncz Tibor esperes atya, városunk szülöttje ezüstmiséjének kezdetét is jelezve. A hálaadással és kenyérszenteléssel egybekötött ezüstmise 17.00 órakor kezdődik.

Zenta Város Fúvószenekara 18.00 órától szebbnél-szebb dallamokkal szórakoztatja a közönséget a községháza előtt felállított színpadon, ahol 18.30 órakor színes művelődési műsorral folytatódik a jubileumi Szent István-napi rendezvény.

S ahogyan az már egy évtizede hagyomány e szép közösségi rendezvényünkön, a vasárnapi programot utcabál és tűzijáték teszi még emlékezetesebbé. A talpalávalót a magyarkanizsai Eridanus együttes tagjai szolgáltatják este nyolc órától, a látványos tűzijáték fényei pedig 22.00 órakor gyúlnak fel a Tisza felett.

A szervező Tiszagyöngye Művelődési Egyesület mindenkit nagy szeretettel vár!

// Törökkanizsa az én városom - 2017 augusztus 11.