Törökkanizsa

az én városom

2024. július 12.
Izabella napja van.

XI. Szent István-napi Ünnepség Törökkanizsa

Államalapító Szent István királyunk ünnepe alkalmából 2018. augusztus 19-én, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szervezésében immár 11. alkalommal kerül sor a törökkanizsai Szent István-napi ünnepségre.

A hagyományokhoz híven a rendezvény már kora délután, 14.00 órától gyermekprogramokkal és kézműves-kirakodóvásárral veszi kezdetét a községháza előtti téren.

A Szent István-napi műsor résztvevőinek lovasok felvezetésével kísért látványos felvonulása 16.40-kor indul a posta épületétől a Szent György római katolikus templomig. Idén a kenyérszenteléssel egybekötött szentmisét 17.00 órától a budapesti Horváth Árpád jezsuita szerzetes atya mutatja be.

18.00 órától a községháza előtti téren felállított színpadon a Pöngettyű tamburazenekar szebbnél-szebb dallamokkal szórakoztatja a közönséget. A rendezvény 18.30 órától ünnepi művelődési műsorral folytatódik, melyen a szervező Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai, a helyi általános iskola tanulói és vendégegyüttesek lépnek fel.
19.30 órától Magyarországi vendégünk fellépése emeli ünnepi műsorunk fényét: Gyányi István előadóművész alkalmi műsorát hallhatja a törökkanizsai közönség. 20.00 órától Utcabál következik az Adai Homokóra együttes közreműködésével. A törökkanizsai Szent István-napi ünnepséget, hagyományosan, 22.00 órától tűzijáték zárja.

A szervezők mindenkit szeretettel várnak.

A tavalyi Szent István-napi ünnepség felvétele

“https://www.youtube.com/watch?v=qw4edzb5cB4”

// Törökkanizsa az én városom - 2018 augusztus 14.