Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület harmincadik karácsonyi műsor

A törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szombat este A mi karácsonyunk címmel harmincadszor szervezte meg hagyományos karácsonyi műsorát, ugyanis az egyesület idén ünnepli fenállásának harmincadik évfordulóját.

A törökkanizsaiak közönség apraja és nagyja egyaránt nagy számban megtisztelte a rendezvényt. A közönség soraiban jelen volt Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke, Újhelyi Nándor, a törökkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke, Orosz Urbán Csilla és Kiss Vendel, a Törökkanizsai Községi Tanács tagjai, Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára és Ótott Róbert, tartományi mezőgazdasági titkárhelyettes.

A műsor elején Kovács Magdaléna, a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnökasszonya köszöntötte a jelenlévőket és röviden beszámolt az egyesület harmincéves munkájáról. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnökasszonya is tartott köszöntőbeszédet, amelyben a Művelődési Egyesület fontosságáról és a Magyar Nemzeti Tanáccsal való töretlen együttműködéséről is szólt.

A műsorban fellépők a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai voltak. A legkisebbek, a Gyöngyök néptáccsoport somogyi táncokat mutatott be, a Tiszavirág néptánccsoport kazárbokri táncokat, a Tiszafa néptáncscoport pedig palatkai táncokat adott elő, a Tiszácska leánykar és a Szőke Tisza citera szakcsoport karácsonyi dallamokkal lépett színpadra, míg az Asszonykórus karácsonyi dalokat énekelt. A Jovon Jovanović Zmaj Általános Iskola tanulói Mómity Éva tanitónő felkészítésével betlehemi játékokkal örvendeztette meg a közönséget. László Orsolya és Mihók Emese szavalatát és a vendégfellépőként érkezett magyarkanizsai Cifraszűr népdalkórus csodás hangját is hallhatta a közönség.

– A karácsonyi műsor egyaránt fontos a gyerekeknek és a közönségnek is. Ez az ünnep a szeretetről, az egymás iránti figyelmességről szól. Az idei összes rendezvényünk a 30 éves évfordulónk jegyáben zajlott. A Szent István-napi ünnepségen, az Észak-bánáti Néptánctalálkozón és a karácsonyi műsorban is az egyesületben működő szakcsoportok mutatkoztak be, a karácsonyi műsor egyetlen vendége a magyarkanizsai Cifraszűr népdalkórus volt – mondta Kovács Magdaléna, a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnökasszonya.

A rendezvény megvalósításában a Magyar Nemzeti Tanács, Törökkanizsa Község Önkormányzata, a Betlehen Gábor Alapkezelő Zrt. és a Csoóri Sándor Alap segített.

Romhányi Gabriella

// Törökkanizsa az én városom - 2021 december 25.