Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Anyaországi támogatások

A törökkanizsai könyvtár dísztermében december 20-án a község magyar nyelven tanuló  elsősei illetve a végzős óvodások megkapták a budapesti  Rákóczi Szövetség ajándékait.  Az egyenként 10.000 forintos  iskolakezdési ösztöndíjat összesen 16 elsős vehette át Mészáros Kiss Tibortól, a Rákóczi Szövetség képviselőjétől. Az őszre iskolába induló14  végzős óvodásunk szintén ajándékban részesült, mesekönyvet és édességet kapott az anyaországi szervezetnek köszönhetően.

A jelenlévőket Orosz Urbán Csilla, az önkormányzat családvédelmi megbízottja köszöntötte. Jerasz Anikó, a Magyar Nemzeti Tanács Végrehajtó Bizottságának elnöke részletesen ismertette az anyaországi támogatásokat, melyekben a tanulmányaikat magyarul folytató diákok részesülnek, s amelyek anyagi és erkölcsi támogatást jelentenek fiataljaink számára, végigkísérve őket  az óvodától az egyetem befejezéséig. Az anyanyelven való tanulás fontosságát Mihók Kucora Eszter, a Magyar Nemzeti Tanács Tájékoztatási Bizottságának tagja méltatta.   

A Rákóczi Szövetség és a Magyar Nemzeti Tanács hosszú évek óta tartó eredményes együttműködését, melynek köszönhetően minden évben hozzánk is eljutnak az anyaországi támogatások, az a törekvés hívta életre, hogy segítsék és ösztönözzék az  anyanyelvű oktatást, mint a szülőföldön való boldogulás és megmaradás egyik legfőbb zálogát.                 

// Törökkanizsa az én városom - 2021 december 22.