Törökkanizsa

az én városom

2024. július 12.
Izabella napja van.

Betlehemi Békelánggal gyútották meg a szeretet gyertyáját

A Törökkanizsáért Egyesület idén először szervezte meg a közös adventi gyertyagyújtást a törökkanizsai katolikus templom előtti téren, megpróbálva ezzel hagyományt teremteni. Igazi karácsonyi hangulat – közösségi karácsonyfák, adventi koszorú és életnagyságú Betlehem – várta mindazokat, akik ellátogattak a rendezvény helyszínére.

Az adventi koszsorú negyedik gyertyája a szeretet jelképe, Keresztelő Szent János szeretetével megnyitotta az emberek szívét, Ő hirdette Jézus eljövetelét

A negyedik gyertyát Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára gyújtotta meg a Betlehemi Bégelánggal, amelyet a Vajdasági Magyar Cserkészszövetség tagjai hoztak el. A Betlehemi Békeláng az összetartozást, a bizalmat és a szeretetet jelképezi, amely vasárnap este megmelengette a törökkanizsaiak szívét is.

– Ebben a zűrös, járvánnyal, problémákkal teli, kaotikus rohanó világban azt hiszem nekünk is szükségünk van arra, hogy kinyissuk a szívünket a mellettünk lévő, s az Ő mellette álló ember felé, hogy beszéljünk egymással, hogy fogjuk egymás kezét, hogy a valóságban, könnyebben szembe tudjunk nézni a problémákkal, a gondokkal és erőtől megtáltosodva, le tudjuk győzni azokat – hangzott el Jaksa Róbert, a Környezetvédelmi Minisztérium államtitkára köszöntőbeszédében.

A közös gyertyagyújtásokat alkalmi műsorok kísérték. A törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjai, Mómity Éva tanítónő harmadik osztályos tanulói ünnepi összeállításokkal tették meghittebbé a karácsonyi várakozás mind a négy hetét. Ez alkalommal a törökkanizsai Tiszagyöngye Művelődéséi Egyesület Tiszácska Leánykara is fellépett karácsonyi dalokkal, valamint Csányi Zoltán zenetanár és növendékei, akik előadásában szintén karácsonyi dalok csendültek fel.

A gyertyagyújtást és alkalmi műsort követően a szervezők forralt borral, teával és süteménnyel kedveskedtek a közönségnek.

Romhányi Gabriella

// Törökkanizsa az én városom - 2021 december 22.