Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Ideiglenes lekapcsolással az illegális használat ellen

Újhelyi Nándor, a Községi Képviselő-testület elnöke és Makra Péter, a Majdány-Rábéi Helyi Közösség elnökének kezdeményezésére a helyi kommunális vállalat és a villanygazdaság képviselői 2021. december 3-án Majdányon tartottak közös összejövetelt a polgárokkal, melyen a helyiek közművesítéssel kapcsolatos gondjait vitatták meg.

Az illegális bevándorlók állandó és egyre nagyobb számú jelenléte többek között olyan problémákkal szembesítette az itt lakó, vagy a két faluban ingatlannal rendelkező polgárokat, mint amilyen a migránsok által a tulajdonos engedélye, tudta nélkül történő házhasználat és a korlátlan áram- és vízfogyasztás, melynek egyre tetemesebb költségei a tulajdonost terhelik.

A megbeszélésen a villanygazdaság képviselői elmondták: saját kérésre ideiglenes jelleggel lekapcsolható az ingatlan az elektromos hálózatról. A szolgáltatás szüneteltetése (legalábbis jelenleg) két évig tartható fenn, de az illetékesek keresik a megoldást arra, hogy ez a státus megmaradhasson, s az időszak letelte után ne új fogyasztóként lehessen csak igényelni az áramszolgáltatást

Hasonló az eljárás a vízszolgáltatás esetében is: azt az utcai, fővezetéken zárják el, ugyancsak saját igénylést követően. A lehetőség azonban megmarad arra, hogy szintén saját kérésre, öntözés céljából a nyári időszakban bekapcsolják a vízórát.

Az áram- és a vízszolgáltatás szüneteltetésére egyaránt saját kérésre, igénylés után kerülhet sor, s az ezzel járó teendőket a közvállalatok ingyenesen végzik el.

Tudni kell azonban, hogy a fenti igénylésekkel csak abban az esetben lehet megkeresni a szolgáltatót, ha a tartozásokat törlesztették. Könnyítésként kérhető viszont az adósság átütemezése, részletekben való kifizetése.

// Törökkanizsa az én városom - 2021 december 9.