Törökkanizsa

az én városom

2024. június 18.
Levente napja van.

Közel 300 magyar nyelvű kötet kerül hamarosan a törökkanizsai Branislav Nušić Könyvtárba

A könyvtárnak szánt könyvek igen különlegesek. Közöttük magyar és világirodalmi klasszikusok is megtalálhatók, mint az ötven piros vászonkötésű Jókai-mű, negyven Gárdonyi- és több mint harminc Mikszáth-kötet, valamint Oscar Wilde összes művei. A könyvek mindegyikében megtalálható a tulajdonos, Papp László ex librise, piros tintával mindegyikbe beleírta, hogy Papp László könyve emelte ki Bánszky Mária.

Újhelyi Nándor, a Törökkanizsai Községi Képviselő-testület elnöke elmondta, hogy az adomány nem csak irodalmi jelentőséggel bír, hanem történelmi szempontból is nagyon fontos, ugyanis ez által az akkori idők egy része feltárul, közkincsé válik és a mostani nemzedékeknek, illetve a jövő generációi számára is elérhető lesz. Nagyon fontosnak tartja, hogy a városi könyvtár méltóképpen, megfelelően gondozza ezeket a köteteket, illetve hogy mindenki számára elérhetővé tegye.

A könyvtár dolgozói leltárba veszik majd a könyveket, amelyek helytörténeti szempontból is igen jelentősek, az olvasóközönségnek pedig elérhetővé teszik azokat.

Romhányi Gabriella

// Törökkanizsa az én városom - 2021 december 9.