Törökkanizsa

az én városom

2024. május 24.
Eszter napja van.

Karácsonyi műsor Törökkanizsán

December 17-én, szombaton este rendezték meg a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület hagyományos karácsonyi rendezvényét a törökkanizsai színházteremben. Az alkalmi műsoron felléptek a törökkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskola diákjai, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület szakcsoportjai, valalmint a vendégeik. Az eseményt többek között megtiszteltejelenlétével Újhelyi Nándor, a törökkanizsai képviselő testület elnöke, Ótott Róbert, a Tartományi Mezőgazdasági Titkárság titkárhelyettese és a községi tanács tagjai.

Kovács Magdaléna, a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület elnöke és a rendezvény főszervezője elmodta, hogy az egyesület megalakulása óta, tehát 31 éve minden évben színes karácsonyi műsorral kedveskedik a község polgárainak.

– Ezen az eseményen mutatkozik be az egyesületünk összes szakcsoportja, valamint vendégelőadótat is szoktunk meghívni, olyanokat, akikhey mi is eljárunk vendégszerepelni. Idén a palicsi Magyar Művelődési Egyesületet Szederinda Népdalkörét látjuk vendégül. Három néptánc és kettő citeraszakcsoportunk lép ma fel, valamint a népdalkórusunk is. Családias hangulatban telik az egész rendezvény, mindannyian színpadraállunk. Nagyon sokat készültünk erre az eseményre, hiszen itt mutatjuk be az egész évi munkánkat – fogalmazott Kovács Magdaléna.

A műsorelején Újhelyi Nándor köszöntötte a jelenlévőket és osztotta meg ünnepi gondolatait.

– Az ünnep napjaiban, amikor a világrohanása megáll, mikor szívünk szeretete irányítja teendőinket, amikor az ünnep melege bearanyozza a perceket, higyjünk rendületlenül abban, hogy igenis lehetséges a csoda, amely jobbá teszi az embereket és a nagyvilágot. A csoda, amely leküzd minden akadályt és egyasztalnál egyesíti az egész családot. A megváltó születésének ünnepe a csodárol is szól. Higgyünk hát a karácsonyi csodában, részesüljünk belőle és ajándékozzuk meg vele szeretteinket, családtagjainkat és barátainkat, hiszen a Karácsony az emberi szívekben és nem az ajándékokban teljesedik ki – fogalmazott.

A műsor folytatásában színpadra léptek Mómity Éva tanítónő negyedik osztályos diákjai, akik Betlehemes játékot adtakelő, a Tiszácska Leánykar Bácskertesi karácsonyi dalokkal kedveskedett a közönségnek, valamint a Szőke Tisza citeracsopor tünnepi dallamokatv arázsolt a színpadra. Továbbá fellépett még a Tiszagyöngye Művelődési Egyesület Tiszavirág néptánccsoportja, amely Sárközi és Galga menti táncokat adott elő, valamint a Tiszagyöngye Népdalkórus is és még sokan mások.

A rendezvényt támogatta a Csoóri Sándor Alap, az Magyar Nemzeti Tanács és Törökkanizsa Község Önkormányzata. 

Horváth Attila

// Törökkanizsa az én városom - 2023 január 31.